Чому варто користуватись послугами польських агентств з працевлаштування?

Пошук роботи, завдання не з легхих, a пошук роботи за кордоном – це ще важче, адже інша країна, інші закони, різні роботодавці та інші вимоги. Існує безліч способів працевлаштування. Найбільш поширений та безпечний – працевлаштування через кадрове агентство.

Наші співвітчизники найчастіше користуються послугами агентств з працевлаштування для того, щоб отримати допомогу в отриманні робочої візи та мати великий вибір вакансій. На жаль, часто траплялися випадки, в яких працівники постраждали від рук нечесних фірм. Це підштовхнуло нас до написання цієї статті, в якій ми поділимось порадами щодо того, як можна перевірити кадрове агентство та які переваги такого працевлаштування.

Агентства з працевлаштування допомагають працівникам у пошуку хорошої, перевіреної, легальної роботи. Працівники агентства допомагають створити професійне резюме, перекладають його на польську мову, підбирають відповідні вакансії, навчають проходити співбесіди, надають підтримку в підготовці необхідної документації для легального працевлаштування.

Агентство зайнятості має різні пропозиції роботи. Подавши свою кандидатуру на одну з них, ми маємо можливість розглянути різні вакансії. Завдяки цьому ми збільшуємо наші шанси знайти роботу, яка повністю відповідає нашій кваліфікації та вимогам.

Агентства з працевлаштування – професіонали своєї справи, перед тим, як запропонувати роботу кандидату, координатори детально аналізують вакансію, їдуть на місце роботи, перевіряють умови праці та проживання. Співпраця з агентством зайнятості дає нам насамперед почуття безпеки. Кандидати не мусять побоюватися, що натраплять на непорядного роботодавця, який обтяжить штрафами, якщо працівник вирішить розірвати договір. Завдяки кадровому агентству не потрібно думати, як дістатися до робочого місця, де знайти житло з хорошими умовами.

Кадрове агентство допоможе:

  • знайти провіреного роботодавця
  • вирішити питання з житлом
  • оформити візу (якщо потрібно)
  • безкоштовно отримати дозвіл на роботу

Незнання іноземної мови також є частою перешкодою при пошуку роботи. Людина, яка не володіє мовою, яку вимагає іноземний роботодавець, може розраховувати на допомогу кваліфікованого персоналу агентства, який допоможе перекласти резюме, поговорити з безпосереднім роботодавцем та перекласти зміст договору. Також, може розраховувати на підтримку українськомовного або російськомовного координатора на весь час перебування за кордоном.

Багато агентств забезпечують своїм працівникам:

  • безкоштовний робочий одяг
  • навчання з охорони здоров’я та техніки безпеки
  • медичний огляд
  • санітарну книжку (при необхідності)

На жаль, бувають випадки шахрайства, де опис вакансій не відповідає дійсності або ж працевлаштування не є офіційним. Ми вирішили поділитися важливою інформацією про те, як не потрапити в руки зловмисників і перевірити агентство з працевлаштування.

Як перевірити чи обране агентство з працевлаштування діє відповідно до закону?

Кожне агентство зайнятості має бути зареєстроване в реєстрі агентств з працевлаштування, що має бути підтверджено сертифікатом (ліцензією). З легкістю можна перевірити, чи агентство має сертифікат (ліцензією) на веб-сайті www.kraz.praca.gov.pl. На головній сторінці вищезазначеного реєстру розміщена пошукова система, яка дозволяє здійснювати пошук агентств зайнятості за назвою, номером NIP або номером KRS.

Відсутність даної ліцензії означає, що агентство або приватний підприємець діє незаконно і не може надавати дану послугу.

Кожне кадрове агентство має свій офіційний сайт та сторінку у соціальних мережах, де можна знайти відгуки працівників які вже знайшли роботу за допомогою даного агентства.

Більшість Українців переконані що за роботу в Польщі потрібно заплатити посередникам, хоча правда виглядає інакше.

Важливо знати, що польські кадрові агентства не можуть стягувати оплати з кандидатів за свої послуги, це заборонено законом Польщі. Якщо гроші намагаються зняти з потенційного працівника – це привід звернутися в іншу фірму.

Підсумовуючи, можемо виділити такі переваги працевлаштування за допомогою агентства з працевлаштування, такі як:

  • 100% безпека
  • безкоштовні запрошення на роботу
  • безкоштовні вакансії
  • допомога в організації транспорту та проживання
  • заощадження власного часу, без ризику потрапити в пастку нечесних людей та опинитися без роботи.

Поділіться з друзями

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Пов'язані статті

Ми публікували для: