Як правильно скласти резюме? Секрети успіху

Пошук роботи – одна з основних причин приїзду до Польщі. Якщо хочеш знайти постійну високооплачувану роботу, то ти зобов’язаний мати правильно складене резюме. Якщо у тебе ще його немає, ми підготували просту інструкцію та декілька корисних порад.

Резюме (у Польщі його називають CV – Curriculum Vitae, що в перекладі з латини «життєпис») – це документ у якому розміщена вся інформація про тебе, твій досвід роботи та освіту, закінчення курсів, здобуті сертифікати, професійні вміння та здібності які будуть корисні на посаді на яку ти претендуєш.

Резюме створюється для того, щоб роботодавець зміг за короткий час дізнатися загальні відомості про потенційного працівника. На прочитання резюме витрачається зазвичай не більше ніж 1-3 хвилини, тому дуже важливо розмістити інформацію так, щоб моментально зацікавити роботодавця.

Як за допомогою однієї сторінки показати себе у вигідному світлі?

Резюме складається з декількох частин:

Персональні дані:

Як правило, резюме починається з інформації, яка потрібна, щоб зв’язатися з кандидатом.

Вкажіть своє

  • ім’я та прізвище,
  • дату народження,
  • адресу електронної пошти (зверни увагу на те, щоб адреса електронної пошти виглядала професійно. Найкраще, щоб в адресі були ім’я та прізвище кандидата),
  • номер телефону

Досвід роботи

Досвід роботи, назви посад, опис обов’язків та строки роботи. Це найголовніша частина резюме, у якій важлива послідовність подання місць роботи у хронологічному зворотному порядку (спочатку вказується останнє місце роботи).

Освіта

У цій частині потрібно вписати навчальний заклад, здобуту професію та роки навчання.

Інформація про курси та сертифікати

Наприклад, сертифікат про володіння іноземною мовою або ж навчання чи підвищення кваліфікації, що стосуються твоєї професійної спеціалізації.

Рівень знання іноземних мов

Є шість рівнів знання іноземної мови:

  • Початковий (A1, A2)
  • Середній (B1)
  • Вище середнього (B2)
  • Просунутий (C1)
  • Вільно (C2)

Завжди пиши правду про свій рівень знання мов. Мовні навички можна легко перевірити за порівняно короткий час при першій розмові. Якщо ти не впевнений який у тебе рівень, можна його перевірити за допомогою онлайн тестів в інтернеті.

Ключові навички та уміння

У цьому розділі потрібно розповісти про ті навички та уміннях, які відповідають посаді, на яку ти претендуєш. Наприклад, водійські права, знання комп’ютерних програм MS Office.

Хобі та інтереси

Твої хобі та інтереси відіграють важливу роль для потенційного роботодавця. Те, як людина організовує свій вільний час, чим займається поза роботою, може безпосередньо впливати на продуктивність, ступінь адаптації в колективі, взаєморозуміння з керівництвом.

До кожного резюме додається фотографія кандидата. Обери оптимальне фото, у діловому стилі без сторонніх людей. Хороше фото підвищує твої шанси на отримання бажаної посади.

Корисною буде також інформація про підставу перебування в Польщі (віза, Карта Побиту, паспорт біометричний, наявність Карти Поляка), ці дані необхідні для того, щоб роботодавець знав, скільки часу ти зможеш працювати та які документи треба буде підготувати для твого працевлаштування.

Згідно із законом, у Польщі в кінці резюме вимагають розмістити інформацію про згоду на обробку персональних даних (zgoda na przetwarzanie danych osobowych). У резюме це виглядає так:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity: Dz. U. z 2002r. Nr 101, poz. 926 ze zm.).

Без цієї інформації відділ кадрів не зможе з тобою зв’язатися, навіть, якщо ти відповідаєш вимогам, які вказані в оголошенні про вакансію.

Важливо! Якщо ти шукаєш роботу в Польщі через кадрове агентство Jobs Plus, ти не мусиш відправляти резюме польською мовою, можеш відправити нам свій профіль українською мовою, а ми його перекладемо та вишлемо безпосередньо до роботодавця.

Як бачиш, нічого складного у створенні резюме, цей документ допоможе тобі у пошуку омріяної високооплачуваної роботи. Бажаємо успіху!

Переглянути наші вакансії можна тут: https://www.jobsplus.com.ua/propozytsiyi-roboty

Поділіться з друзями

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Пов'язані статті

Ми публікували для: