Чому варто мати біометричний паспорт

11 червня 2017 року було скасовано візову вимогу для громадян України, які подорожують до країн Європейського Союзу. Безвізовий термін перебування не може перевищувати 90 днів протягом кожного 180-денного періоду. Умова – мати біометричний паспорт.

Біометричний паспорт не тільки дає змогу перебувати в Польщі без візи протягом 90 днів, але також дозволяє влаштуватися на роботу – за умови, що у тебе є відповідний документ для досягнення цієї мети, тобто свідоцтво про доручення робіт іноземцю або дозвіл на роботу.

Чим відрізняється біометричний паспорт від традиційного паспорта?

Біометричний паспорт характеризується тим, що на його обкладинці є мікропроцесор, який збирає основні дані про свого власника. Кожна людина, яка подає заявку на отримання біометричного паспорта, повинна зняти електронні відбитки пальців.

Маєш біометричний паспорт і хочеш працювати в Польщі?

Якщо у тебе вже є біометричний паспорт, краще звернутися в агентство з працевлаштування (наприклад, наше – Jobs Plus). Агентство допоможе тобі знайти роботу та отримати відповідну заяву, тому вся процедура буде набагато простішою.

Ти навіть можеш зв’язатися з агентством, поки все ще знаходишся в Україні – консультанти допоможуть організувати приїзд до Польщі.

Відповідно до закону, громадяни України, які мають біометричний паспорт та свідоцтво про доручення робіт іноземцю чи дозвіл на роботу, можуть влаштуватися на роботу протягом 90 днів.

Хочеш працювати в Польщі більше 90 днів?

Не забудь повідомити заздалегідь свого роботодавця або консультанта з агентства працевлаштування, за посередництвом котрого ти працюєш. Роботодавець допоможе підготувати документи та подати заяву на дозвіл на тимчасове проживання. Якщо заява буде схвалена, ти матимеш право залишитися і працювати в Польщі протягом наступних 90 днів.

Поділіться з друзями

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Пов'язані статті

Ми публікували для: