Свідоцтво про доручення виконання робіт іноземцю

Свідоцтво про доручення виконання робіт іноземцю – це документ, що підтверджує легальне працевлаштування в Польщі.

На підставі цього свідоцтва працювати можуть лише громадяни України, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та Росії.

Це дуже вигідне рішення як з точки зору роботодавця так і працівника – особи, які мають свідоцтво про доручення виконання робіт іноземцю, можуть влаштуватися на роботу за так званою спрощеною процедурою. Легалізація процесу зайнятості тоді значно простіша.

Легальна робота в Польщі на підставі свідоцтва

Тобі більше не потрібна віза, щоб перебувати в Польщі та працювати тут. Ти можеш в’їхати до Польщі лише на основі біометричного паспорта та зайнятися іншими формальностями вже на місці.

Умовою початку роботи є отримання свідоцтва про доручення робіт іноземцю та наявність документа, що дає дозвіл на перебування в Польщі.

Як отримати свідоцтво?

Заяву на видання свідоцтва складає роботодавець, який пропонує тобі роботу, або агентство тимчасової зайнятості, яке є посередником в процесі працевлаштування. Як тільки заява буде затверджена відповідним органом, роботодавець передасть тобі свідоцтво.

Свідоцтво уможливлює подачу заяви на отримання дозволу на перебування, наприклад, на отримання візи або карти побиту. З цими документами ти можеш легально виконувати несезонні роботи в Польщі протягом 6 місяців на протязі наступних 12 місяців.

Важливо! Роботодавець зобов’язаний зробити копію та перевірити дійсність документа, що дає право на перебування в Польщі, але не може забрати оригінал документа.

Як перевірити надійність роботодавця?

Перш ніж розпочати роботу, обов’язково перевір надійність роботодавця. Можеш це зробити в базі даних REGON за адресою: www.stat.gov.pl/regon/

та в Національному судовому реєстрі: www.krs-online.com.pl

Якщо ти отримуєш свідоцтво від польського агентства тимчасової зайнятості, що є посередником в працевлаштуванні, можеш перевірити достовірність агентства на веб-сайті: http://stor.praca.gov.pl/portal/#/kraz/wyszukiwarka

Поділіться з друзями

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Пов'язані статті

Ми публікували для: